Biopejs i lejlighed, sådan finder du den bedste pejs!

Kan det lade sig gøre og have en biopejs i lejlighed? Det korte og åbenlyse svar er ja, du kan sagtens have en biopejs i lejligheden. Læs med her i artiklen hvor jeg vil komme omkring hvad man specielt bør være opmærksom på, når det handler om og finde den bedste biopejs til lejligheden, følg med!

Biopejs i lejlighed, sådan finder du den bedste pejs!

🥇Dagens tilbud på

"En pallehætte er en plastikhætte som sættes over din palle og dermed overdækker den og beskytter mod nedbør. Du kan tilkøbe denne pallehætte til dit brændetårn eller briketter, og herved..."

39 kr.
99 kr.

Den bedste biopejs til lejlighed

Interessen for biopejse er stødt stigende, og det er specielt varianter der passer til lejligheder der går som varmt brød. Man kan selvfølgelig fint købe en biopejs til gulv, men det er trods alt en biopejs til væg der hitter blandt dem der bor i lejlighed.

Årsagen til den væghængtes populariteret skal findes i, at den hænger på væggen og dermed ikke optager gulvplads. Gulvplads er som bekendt ofte en mangelvare de mindre lejligheder i storbyerne.

Den bedste biopejs til lejlighed er derfor en der kan hænge på væggen, og ja - det giver god mening med en pejs selv i en lejlighed. Hyggen er bestemt ikke mindre!

Derfor er det fint med pejs i lejlighed

Det smarte ved netop en biopejs sammenholdt med en traditionel brændeovn er, at afbrændingen er ren og ikke kræver en skorsten til afledning af partikler. Det er meget få lejligheder der har adgang til en skorsten hvorfor muligheden for pejs uden skorsten er et hit.

Med en skorstensfri pejs, som en biopejs nu engang er - får man de hyggelige og dansende flammer fra ilden, uden al’ besværet med skorstensfejer osv.

Ligesom enhver anden biopejs anvender man også bioethanol til afbrænding i en væghængt biopejs der vil være det bedste valg til en lejlighed. Slutproduktete er varme, kultile og vanddamp. Alle tre er i begrænsede mængder ganske uskadelige i en lejlighed. Du kan med fordel lufte ud før, under og efter afbrænding af bioethanol i brændkammeret. Flammerne bør dog ikke udsættes for træk fra et vindue; så forsøg og hold udluftningen på et fornuftig niveau eller fra et vindue der ikke trækker i flammerne.

Pejs uden farlige partikler, dampe, sod og røg

Det lyder måske næsten for godt til og være sandt? Det er dog helt korrekt, at en biopejs i lejligheden ikke afgiver hverken farlige partikler, damp, sod eller røg. Man kan derfor bekymringsfrit tænde op, og ellers blot nyde flammernes hyggelig skær alt i mens man ser en god film eller drikker et glas god vin.

Eftersom denne form for pejs ikke afgiver sod og røg under afbrænding af bioethanol vil man ikke skulle bruge lang tid på og gøre rent. I en traditionel pejs bør man efter hver afbrænding af brænde, så vidt muligt forsøge og fjerne resterne. Hvis ikke efte brug hver gang, så gør det efter et par gange. Problemet med rengøringen er man helt ude over med en biopejs, og der er derfor:

 • Ingen sod der skal vaskes af væggene
 • Ingen aske der skal støvsuges op
 • Ingen inbbæring af ny brænde

... og man skal stort set ingen tid afsætte til rengøring. Man kan vel næsten kalde det ern plug’n’play pejs.

Hvilke biopejse er gode til lejligheder?

Som nævnt i starten af mit skriv kan man selvfølgelig anvend en hvilken som helst biopejs i lejligheder, men der er nogle varianter der er mere populære end andre, rækkefølgen er som følger:

 1. En væghængt biopejs til lejlighed - den mest populære!
 2. En lofthængt biopejs til lejligheder
 3. En gulv biopejs til lejlighed
 4. En indbygget biopejs til lejlighed - kræver dog en del håndværksarbejde
 5. Husk og undersøg eventuelle restriktioner hos ejerforeningen

  Man skal måske lige sikre sig, at man rent faktisk må have en biopejs i lejligheden - førend man svinger kortet og bestiller. Med den stigende interesse for åben ild i lejligheder er de fleste ejerforeninger begyndt og have restriktioner på hvilke modeller man må have i en lejlighed, hvis man overhovedet må have en.

  Køber du en biopejs online, har man jo lovgivningsmæssigt altid 14 dages returret - så du har et par dage og løbe på hvis ejerforeningen ikke vender retur prompte.

  Hvilken biopejs til lejlighed er den bedste?

  Som nævnte i afsnittet lidt længere oppe er der et par forskellige muligheder; væg-eller lofthængt, en model til gulvet og slutteligt en til indbygning.

  Sidstnævnte variant kræver selvsagt en del håndværksmæssig erfaring og få ind i en væg eller mur. Man skal derfor også have fuld råderet over lejligheden og man skal have undersøgt eventuelle restriktioner i sin ejerforening. Bor du til leje bør du nok referere med udlejer inden du går i gang med projektet og laver et kæmpe hul i væggen til en indbygget biopejs.

  De tre andre muligheder, til hhv. væg, loft og gulv - burde være ligetil og uden de store forhindringer. Dette uanset om man ejer lejligheden man bor i eller lejer sig ind. Der er minimal montering af de tre varianter:

  • En gulv biopejs kræver minimal arbejde førend den er klar til brug. Der skal måske skrues en glas frontplade på og sættes et par fødder under - det er det.
  • En væg biopejs kræver lidt mere da den skal monteres på væggen. Først skal de medfølgende beslag sættes på væggen, hvorefter man kan hænge sin pejs op.
  • En lofthængt biopejs kræver ligesom en model til væggen, at man gør sig lidt forarbejde. Hvor skal den hænge i loftet, og kan loftet bære vægten? Ideelt set skal man skrue ophænget op i en bjælke over loftpladerne for optimal sikkerhed.

  Udover det lidt ekstra arbejde med en væg, gulv og loft biopejs er det ingenting sammenlignet med arbejdet ved og gøre klar til en indbygningspejs i lejligheden.

  Find den rigtige biopejs til din lejlighed online

  Her på Bioethanol.dk har vi samlet de bedste tilbud på biopejse til lejligheder, og alle andre steder for den sags skyld - fra danske netbutikker. Du er dermed sikret et godt udvalg af sikkerhedsgodkendte biopejse fra danske butikker. Det giver dig sikkerhed for produktet, hurtig levering og nem reklamation hvis du skulle opleve en fejl ved den købte biopejs.

  Har du bestluttet dig for og investere i en biopejs til lejligheden vil du finde det største udvalg online.

  Jeg håber at guiden her har afklaret spørgsmål om hvorvidt man kan have en biopejs i lejlighed eller ej. Det kan man, selvfølgelig!

Bedøm denne artikel
63 stemmer, gennemsnit 4.7 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 29. juli 2020.