Bedste Biopejs til Væg 2024: Find den bedste væghængte biopejs her!

En biopejs til væg er den nemme og hurtige vej til et ‘bålsted i stuen’, der med sine rigtige flammer både varmer og giver hygge ud i rummet. Slår man op i et tilbudskatalog eller søger online efter en væghængt biopejs vil man hurtigt opdage et kæmpe udbud. Hvilken model skal man vælge, hvordan skal den monteres på væggen, og mange andre spørgsmål vil jeg komme forbi i denne artikel om de populære biopejse til væggen, læs med!

Bedste Biopejs til Væg 2024: Find den bedste væghængte biopejs her!

🥇Dagens tilbud på

"En pallehætte er en plastikhætte som sættes over din palle og dermed overdækker den og beskytter mod nedbør. Du kan tilkøbe denne pallehætte til dit brændetårn eller briketter, og herved..."

39 kr.
99 kr.

Derfor er biopejse til væggen populære

En væghængt biopejs foretrækkes af mange, da de kan give den hygge (og varme), som ægte flammer nu engang kan. En vægmodel fylder ikke på gulvet og optager derfor ikke plads fra alle vores andre ting, som selvsagt ikke kan hænge på væggen, men må stå på gulvet rundt omkring i hjemmet.

Udover den åbenlyse praktiske årsag, er der også tale om et smukt og stemningsgivende element i hjemmet - hvis man finder den bedste væghængte biopejs til netop ens egen stil og indretning.

 • Fylder ikke på gulvet
 • Giver varme og hygge til rummet
 • Bringer ægte flammer ind i et hus uden skorsten
 • Flot og stemningsgivende element der bliver bemærket

Find den bedste biopejs til væg, og den mest sikre

Når vi taler levende flammer fra lys på bordet, en biopejs på væggen o.l. er sikkerheden et altafgørende element! Det handler derfor ikke kun om og finde den bedste væghængte biopejs der mathcer hjemmet designmæssigt, men så afgjort også om og finde en der har sikkerheden i top.

En biopejs brænder på dampene fra bioethanol. En væghængt variant adskiller sig ikke fra andre biopejse på det punkt, og kommer derfor også i kategorien med de andre miljøvenlige biopejse.

De fleste vægmodeller man finder online, i byggemarkeder o.l. steder vil komme stort set klar til opsætning. Der er derfor ikke tale om en IKEA biopejs, som formentlig slet ikke findes(?!), der skal samles og afsættes mange timer til ophæng af. Det eneste man skal koncentrere sig om er hvor i hjemmet den skal hænges op.

Beslag til ophæng, skruer osv. følger som regel med når man køber en biopejs til væggen, eftersom sikkerheden i og anvende de rigtige elementer til ophæng er altafgørende for en sikker ophængning. Læs mere omkring opsætningen af biopejse på væggen længere nede - der er nemlig en række sikkerhedsforanstaltninger man bør kende til.

Vælg en vægmodel hvis pladsen er trang

En biopejs der hænger på væggen tager selvsagt ikke plads på gulvet. Man kan derfor nemt bringe ægte flammer ind i et mindre hus uden skorsten og i en lejlighed, det kræver blot lidt plads på væggen.

En anden stor upside i og vælge en biopejs til væg er, at flammer ‘løftes op fra gulvet’ og dermed ikke er i nærheden af hverken børn eller kæledyr. Det øger sikkerheden i hjemmet med en model til væggen hvis der er småbørn der kunne finde på og se nærmere på flammerne.

Jeg har også af flere gange set biopejse stå rundt omkring i danske virksomheder. Det kan være i et fællesområde, i et mødelokale eller andet sted hvor rummet lige har brug for lidt hygge der bryder den måske ellers meget stilrene stil.

Som nævnt tidligere er monteringen altafgørende for sikkerheden! Herudover kommer selvfølgelig også brugen af produktet. Man skal derfor anvende de medfølgende beslag samt en eventuelt medfølgende isolerende bagplade, som gør, at væggen den hænger på ikke opvarmes unødvendigt. Denne isolerende bagplade medfølger nogle gange løst og andre gange er den formonteret på bagsiden af pejsen.

 • Optager ikke plads på gulvet
 • En vægmodel ‘løfter’ flammerne væk fra børn og husdyr
 • Ideel stemningsskabende element i et mødelokale, fællesrum o.l. steder

Det skal du være opmærksom på inden køb

Er du på udkig efter en biopejs til væggen er det altid en god idé og give producenten et kig. Med den stigende interesse for biopejse til væg, gulv og bord, følger et stort udbud. Du bør se dig om efter en godkendt biopejs, som ikke blot er importeret fra Kina uden tanke på sikkerheden. Der findes desværre ikke godkendte biopejse i markedet.

Sikkerheden skal være i top og det er her du skal være opmærksom inden du investerer i en hvilken som helst biopejs!

Hvordan kan man spotte en farlig biopejs? Godt spørgsmål. Jeg plejer og sige, at er noget for godt til og være sandt - så er det nok også. Så finder du en biopejs der er alt for billig ift. standarden på markedet, så er der chance for, at du er på vej til og gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

 • Gå ikke på kompromis med sikkerheden
 • Køb kun sikkerhedsgodkende biopejse
 • Er prisen for god til og være sand, så går du måske på kompromis med kvalitet og sikkerhed

Vælg biopejs til væg ud fra behov

Køber man en biopejs til væg af den åbenlyse praktiske årsag, som designelement i hjemmet eller til og skabe varme og lys i rummet? Mulighederne er mange, og ofte ser man et behov der dækker over nogenlunde alle fire punkter, men overordnet set bør man stille sig selv disse spørgsmål for og få afdækket sit behov:

 • Må biopejsen optage plads på gulvet?
 • Skal biopejsen være et designelement i hjemmet?
 • Skal biopejsen være en varmekilde?
 • Skal biopejsen give lys i rummet?

Har du svaret på de fire spørgsmål ovenfor, vil du formentlig have fået afdækket i hvilken retning du skal gå:

Må den optage plads på gulvet kan du se i retning af en hjørne biopejs eller anden gulvmodel.

Skal den gå i et med den øvrige indretning i hjemmet, og evt.supplere denne på bedste vis? Så er det selvfølgelig vigtigt, at man finder en design biopejs til væg og ikke blot tager det først og billigste produkt man finder.

Ønsker du en ekstra varmekilde bør du se efter en model med en en stor bioethanol brænder. Jo større overflade der brænder, desto mere varme afgives, men forbruget af bioethanol følger efter. Af samme årsag kan de fleste brændere helt eller delvist blændes for optimering af brandvæsen heri.

Skal pejsen give et flot lys ud i rummet bør man vælge en model med en frontskærm i glas, og evt. bagplade. Det giver et flot genskær fra flammerne og optimalt lys.

Måske behovet er en indbygningspejs?

En indbygningspejs opfylder med garanti alle ovenstående punkter, men vil altid være en større omgang. Er væggen tyk nok til og kunne have en pejseindsats bygget ind i sig? Kan man gå forbi væggen uden og gå for tæt på flammerne osv. Der er mange hensyn og tage hensyn til hvis man ser i retning af en indbygningspejs.

Grundet den store håndværksmæssige opgave, som man alt andet lige vil få med en indbygningspejs, er en biopejs til væg et godt alternativ. Her vil den største tidsrøver være og finde ud af hvor den skal hænge i hjemmet…

Kan jeg vælge en billig model?

Ja, men vær’ nu opmærksom på om modellen du har udset dig er sikkerhedsgodkendt!

En billig biopejs kan sagtens være et godt alternativ til de mere eksklusive biopejse der findes i markedet. Man bør dog holde sig kvaliteten for øje. Det spørgsmål er så hvornår en pejs er billig, og måske for billig?

Der findes altid faldgruber i sådan en vurdering, men en god tommelfingerregel vil være og finde måske fem andre biopejse til væggen, og sammeholde prisen.

I sidste ende bør man måske hellere fokusere på sikkerhed, funktionalitet og til slut prisen - i denne rækkefølge!

Har man sat sig et budget for køb af biopejs, er det selvfølgelig også vigtigt, og have dette in mente, men sikkerheden bør man så absolut ikke gå på kompromis med.Så må man hellere spare lidt ekstra op og vente en måned mere.

Montering af væghængt biopejs

Jeg har kort vendt montering af en biopejs til væg, men kommer lige omkring emnet igen. Man skal altid anvende de medfølgende monteringsbeslag. Udskiftes skruerne fordi man har gipsvæg, trævæg eller lignende, og der ikke var skruer med hertil - så bør man være opmærksom på, at dem man skifter til har samme belastningsevne og kan holde pejsens vægt. Du bør selvfølgelig altid anvende rawplugs.

Det medfølgende monteringsbeslag til montering af biopejsen på væggen minder mest af alt om dem man kender fra TV, og monteres på nogenlunde samme måde:

 1. Monter beslaget på væggen så det hænger stabilt
 2. Løft den væghængte biopejs op på beslaget
 3. Tjek en ekstra gang af pejsen har fat i hele beslaget
 4. Påfyld bioethanol og tænd op

Her placerer vi danskere vores biopejs

Vi danskere er kendt over hele verden for vores unikke hygge. En ubeskrivelig stemning, som vi har patent på.

En biopejs på væggen hvor flammerne danser lystigt er bestemt en hyggespreder! Vi danskere har dog et par populære placeringer til vores vægpejse.

Tænker man først og fremmest på sikkerheden, og har denne på plads - så er der i teorien frit spil for hvor man hænger den op:

 • Hæng pejsen hvor der er godt plads
 • Hæng den hvor der ikke er hyppig aktivitet (gangareal o.l.)
 • Hæng den ikke foran et vindue eller i træk da det vil give ukontrollerede flammer

Vi danskere vælger typisk og hænge vores biopejs på væggen inde stuen, i et hyggehjørne eller i et sofaområde. Vi vil se vores pejs når den er tændt og nyde lyset.

Bliver flammerne ‘forstyrret’ af træk fra et vindue, en dør eller lignende, vil det give ukontrollerede flammer og dermed mindre hygge. En forstyrret flamme brænder ej heller ligeså rent, som en kontrolleret og let dansende flamme. Så der er bestemt også et miljømæssigt synspunkt i og placere sin biopejs til væg det bedste sted i hjemmet, uden træk...

Sådan nemt vedligeholder du en væghængt biopejs

En ren biopejs giver en ren flamme og dermed en miljøvenlig afbrænding af bioethanol.

Der er i og for sig en nem omgang at rengøre en biopejs til væg, gulv o.l. modeller. Eftersom de ikke soder synderlig er det derfor ofte nok blot med en varm våd klud.

Oplever man sod fra sin biopejs vil det hænge sammen med, at flammen har været forstyrret under afbrænding. Det kan være sig hvis den har stået i træk fra et åbent vindue eller lignende.

En smal biopejs til væg kan også have et sod på bagplade og glas da der ikke er megen plads mellem brændkar og ‘væggene’.

Væggen omkring den væghængte biopejs burde være ren og fin. Med tiden kan og vil varmen dog påvirke malingen på væggen og/eller loftet.

VIGTIG viden omkring afbrænding af bioethanol i biopejs

Jeg har efterhånden nævnt emnet et par gange; sikkerhed, og det kan ikke siges nok:

 • Påfyld aldrig bioethanol på en varm biopejs - den skal køle helt af!
 • Vi man slukke for ilden førend bioethanolen i brændkammeret er brugt, skal man anvende den medfølgende anordning til og blænde brændkaret af, og dermed slukke for ilden.
 • HUSK at du aldrig må stikke hovedet ind over biopejsen, hverken før, under eller efter brug.

Har du en biopejs på væg får du en naturlig afstand til brændkammeret, men sørg så vidt muligt for og betjene den i strakt arm. Man må selvfølgelig aldrig stikke hovedet ind over brændkammeret og kigge ned i det.

Bedøm denne artikel
43 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 29. juli 2020.