Bioethanol og sod

Soder bioethanol ved afbrænding i en biopejs? Det er et ofte stillet spørgsmål og en overvejelse de fleste gør sig.

Bioethanol og sod

🥇Dagens tilbud på bioethanol

ignoRa bioethanol 36 x 1 liter

"Kreta elpejs er en utrolig flot pejs. Dens dimensioner er i absolut topklasse og giver et boost til alle rum den placeres i. Pejsen fås i flere varianter og kan således tilpasses de flestes..."

995 kr.

Afbrænding af bioethanol soder. Punktum.

Bruger du bioethanol i en biopejs vil det selvfølgelig sode. Bioethanol afgiver dog ikke en mængde røg og sod, som er specielt nævneværdig. Man kan sammenligne afbrænding af bioethanol med et tændt stearinlys. Tænd to stearinlys i stuen og du vil have den samme mængde røg og sod i hjemmet, som du vil med en tændt biopejs hvori bioethanol afbrændes. Når vi taler om stearinlys skal man selvfølgelig have i mente, at de med tiden kan afgive sod til væg og loft – det gør bioethanol dog ikke.

Derfor sodes vægt og loft ikke til af bioethanol

De fleste anvender bioethanol til afbrænding i deres biopejs. bioethanol brænder rent og afleder derfor hverken røg eller sod i rummet. Det er jo netop den rene afbrænding af bioethanol der sikrer, at man kan have en biopejs stående i en lejlighed uden egentlig skorsten eller pejs.

Nem afrensning af sod i brændkar

Afbrænding af bioethanol i en biopejs vil ikke afgive sod på væg eller loft, men der vil dog altid fremkomme sod i selve brændkaret. Rengøring og afrensning af biopejsens brændkar foregår dog forholdsvis smertefrit. En våd klud og lidt knofedt – så er brændkaret igen flot og skinnende.

Det er selvfølgelig en smagssag om man konstant ønsker et skinnende brændkar eller om man kan leve med lidt autentisk sod herpå. Det betyder egentligt ikke det store for dig, som har en biopejs og anvender bioethanol heri. Bioethanol brænder utroligt rent og det er derfor kun en meget lille mængde vanddamp og kultveilte der udskilles under afbrænding af bioethanol. Der skal med andre ord mange afbrændinger til før, at du vil finde det super nødvendigt, at rengøre brændkaret i din biopejs.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 4. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 2. december 2019.

Du vil måske også læse om...

Bedste Biopejs til Væg 2020: Find den bedste væghængte biopejs her!

Bedste Biopejs til Væg 2020: Find den bedste væghængte biopejs her!

af Aleksander, skribent
En biopejs til væg er den nemme og hurtige vej til et ‘bålsted i stuen’, der med sine rigtige flammer både varmer...
Biopejs i lejlighed, sådan finder du den bedste pejs!

Biopejs i lejlighed, sådan finder du den bedste pejs!

af Aleksander, skribent
Kan det lade sig gøre og have en biopejs i lejlighed? Det korte og åbenlyse svar er ja, du kan sagtens have en...
Bedste Bålfad 2020: Det skal du vide inden køb!

Bedste Bålfad 2020: Det skal du vide inden køb!

af Aleksander, skribent
Det bedste bålfad til de lange og lune sommeraftener, kan være prikken over i’et, der sætter den perfekte stemning....