Hvis du savner hyggen fra en brændeovn, men er træt af det svineri, som den efterlader, kan du overveje at investere i en gaspejs til dit hjem. Den giver lysende flammer ligesom ilden fra en almindelig pejs, og så varmer den i samme grad endda til en billigere pris. Selv en billig gaspejs fås endda med fjernbetjening, så du let og enkelt kan justere flammen og varmen fra den.
Brændeovne er indbegrebet af hygge. De dansende flammer, der knitrer sammen med gnistrende gløder og trykkende varme. Findes der noget bedre end en aften foran brændeovnen? Måske ikke, men når du gør ovnen rent dagen efter, så ville du ønske, du aldrig havde tændt op. Det sviner og soder med en brændeovn, det er ikke let at vedligeholde, og så er det heller ikke særlig godt for miljøet. Så er det godt, der findes alternativer.
En gaspejs giver dig samme resultat med langt mindre besvær. Præcis som ved et komfur tænder du for gassen, en lille gnist slår til og vupti! Så er der ild. Du kan få tilbehør som keramisk træ, så du får den autentiske pejseoplevelse med et lille bål, der ligner det ægte vare. Du slipper dog for besværet som rengøring, røglugte og sod, der sætter sig alle vegne. Med en gaspejs får du alt det hyggelige for langt mindre arbejde.
Du kan få en gaspejs, hvor du kan købe gasflasker til, men i nogle byer har de også bygas lagt ind i mange hjem. Det betyder, at det kan være langt billigere for dig, hvis du vælger at tilslutte gas til din gaspejs på denne måde frem for at købe gasflasker separat. Du kan få gaspejse i mange forskellige slags, både hvad angår design og variant. De fås både til indendørs og udendørs brug.
Alle gaspejse, der sluttes til dit hjem skal autoriseres af en certificeret VVS-installatør.
Hvis du overvejer at investere i en gaspejs, så hold dig for øje de mange fordele, du får med i prisen. Du behøver eksempelvis ingen skorsten for at få en gaspejs installeret. Udluftningssystemet bliver installeret med selve gaspejsen, så alle affaldsprodukter fra gasafbrændingen ryger et sikkert sted hen. Find en gaspejs med aftræk i produktoversigten.
Du kan installere en gaspejs på mange måder i dit hjem, og det er blot en smagssag, hvordan du vil have din. En gaspejs kan fås, så den efterligner en traditionel pejs, men du kan også få den i langt smartere og mere moderne udgaver, hvor de kan installeres i et mere tidløst design ved køkkenbordet, i væggen eller helt andre steder. Se oversigten og find den gaspejs, der passer til din smag.
Da pejsen afbrænder gas, er det vigtigt, det er et lukket system. Derfor kræver det også en fjernbetjening for at tænde op i pejsen. Du kan også via en gratis app i din telefon tænde og slukke for din gaspejs. Det er så let som ingenting, og du kan få kontrol over din gaspejs lige ved hånden. Så kan du sidde i sofaen eller ligge i sengen og fyre op uden så meget som at røre en finger – bortset fra den du betjener din smartphone med.
Du kan også bruge din telefon eller din fjernbetjening til at indstille temperatur og flammeniveau. Du kan dermed få store flammer og høje temperaturer, hvis det er det, du ønsker og skrue ned efter behov. En almindelig brændeovn er svær at kontrollere, så snart man har hældt brænde på. Så brænder den, og man må bare vente til ilden har lagt sig. Med en gaspejs kan du kontrollere den, lige som du har lyst til.
Der er ild i markedet for gaspejse, og branchen boomer. Alle producenter af gaspejse har hver deres varianter og specifikationer at byde ind med, og de designer alle deres modeller i tidløse, moderne og stilrene former.
Nogle af de sikre produkter på markedet for gaspejse er Maestro og Metro fra den hollandske producent DRU. De laver flotte gaspejse til indendørs brug til priser, der rangerer mellem kr. 40.000 og 60.000, og du kan få dem som rumdeler og sat op som en traditionel pejs. Du kan få gaspejsene med adskillige dekorationssten, og de styres selvfølgelig med fjernbetjening.
Du finder også en billigere model i Lugo ligeledes fra DRU. Den fås helt ned til omkring de kr. 33.000. Hvis du ønsker at komme op i langt højere kvalitet og virkelig signalere hygge for alle pengene, så er Cosmo måske en model for dig. For godt og vel kr. 100.000 kan du erhverve dig en Cosmo pejs fra DRU, der ligner en ægte pejs så meget, at det er let at tage fejl.
DRU anvender prisvindende teknologi, som gør dem til de største producenter på markedet for gaspejse. Udviklingen går stærkt inden for gaspejseteknologi, og derfor vil du også opleve, at produkterne bliver flere og bedre over de næste ti år. Du kan dog trygt gå på opdagelse i en verden af gaspejse allerede i dag, da vi garanterer, at du kan beholde din gaspejs i mange år fremover.
At de fleste gaspejse bliver installeret inden døre kan også læses på prisen, fordi der er flere ting at tage hensyn til som sikkerhed og aftræk. Det kræver en anden certificering, for det er vigtigt, det bliver gjort ordentligt. Du ser derfor priserne på indendørs gaspejse være lidt dyrere end dem til udendørs brug.
En gaspejs til udendørs brug giver nogle andre muligheder for design og stil. Du kan få et bord med indbygget gaspejs til lige omkring kr. 18.000, og det er perfekt til din terrasse. Terrassevarmere bygget på gaspejseteknologi kan du få for godt og vel kr. 5.500. Udendørs gaspejse er gode, hvis du gerne vil sidde på terrassen lidt længere ud på aftenen og lidt senere på året, før det bliver rigtig koldt. Så kan du få sommeraftenerne til at vare lidt længere.
En gaspejs til indendørs brug er et lukket system, hvor et rør trækker frisk, kold luft ind som ilden kan leve af, mens et andet rør leder alle afgasserne ud. Fordi det er et lukket system, har det ingen påvirkning på dit indeklima, om det er hjemme i stuen eller i gangen eller køkkenet. Der er derfor intet skorstenskrav til en gaspejs, da al udluftning sker i et lukket system.
En almindelig brændeovn påvirker dit indeklima i langt højere grad. Her vil soden og røgen ofte trænge ind i stuen og hænge, indtil du har fået gang i ilden og kan lukke til. Ikke nok med, at det sviner, så er det også usundt. Alt, hvad du ser i en gaspejs, er dekorationer. Træet som flammerne læner sig op ad, er lavet af keramik, og derfor er der ikke de samme affaldsstoffer som ved en almindelig pejs.
Sidder du i en skøn lejlighed uden mulighed for pejs eller brændeovn, så har du mulighed for at installere en gaspejs i stedet for. Ikke nok med at det vil gøre lejligheden mere hyggelig og fantastisk, det vil også få prisen til at stige. Du kan derfor se det som en investering i din lejlighed, til når du engang skal sælge den igen, hvis du ønsker det.
Så længe der kan installeres et aftræk, så udluftningen til gaspejsen er på plads, så er der ingen problemer i at installere den i din lejlighed. Du kan få den installeret i alle rum, sågar soveværelset hvis du har lyst. Da gaspejsen ikke påvirker dit indeklima på nogen måde, vil du kunne installere den, præcis som det passer dig.
Mange ejendomme særligt i de store byer har i forvejen gastilslutning til blandt andet komfur, og derfor er det både oplagt og billigt at tilslutte din gaspejs, hvis du i forvejen har et hjem med gastilslutning. Gassen fra gastilslutning er væsentlig billigere end gas på flaske, og du kan med fordel overveje denne løsning til din gaspejs.
Hvis du ikke har en gastilslutning tilknyttet dit hjem, så er gasflasker eneste mulighed, hvis du gerne vil have en gaspejs installeret. En almindelig gasflaske på 11 kg må gerne stå indendørs, og du må gerne have et par i reserve. Så sørger du for ikke at løbe tør. Du kan anvende genanvendelige gasflasker, hvor du kan få fyldt gas på hos en gasudbyder.
Reglerne for flaskegas siger, at du maksimalt må have tre flasker på 11 kg stående indendørs. Hvis dine gasflasker er større, skal de opbevares udenfor. Da flaskegas er tungere end luft, må du heller ikke opbevare dine gasflasker i en kælder eller lignende som under terræn, og du skal have mulighed for at åbne mindst én dør eller vindue til det fri i tilfælde af gasudslip.
Du skal selvfølgelig også opbevare dine flasker, så de er sikret mod stød, fald og opvarmning, da det kan påvirke flaskens sprængfarlige indhold. Undlad derfor at sætte dine gasflasker på øverste hylde på reolen, men sæt dem et sted, hvor de står sikkert. Hvis du har børn, skal du selvfølgelig også sørge for, de ikke har mulighed for at komme til gasflaskerne.
Hvis du bor i en etageejendom, må du ikke opbevare dine gasflasker på altanen. Selv hvis du benytter dig af en gasgrill derude, skal du fjerne gasflasken efter brug. Vi opfordrer til, at man anvender sin sunde fornuft og følger retningslinjerne for opbevaring af gas, hvis man køber gasflasker til sin gaspejs derhjemme.
Mange gaspejse tillader dig også, at du kan gemme gasflasken i selve pejsen. Det er særdeles typisk for gaspejse til udendørs brug og terrassevarmere. Så slipper du også for at tænke på gasopfyldning og gasledninger, når du sidder på terrassen en kølig sommeraften og varmer dig på din terrassevarmer.
En terrassevarmer til udendørs brug er typisk transportabel, så du kan nemt flytte rundt på den, som du har lyst til. Hvis du ejer et sommerhus, som du bruger din tid i, kan du endda tage terrassevarmeren med og forlænge sommeren deroppe.
Hvis en gaspejs ikke er noget for dig, så kan du heldigvis finde alternativer, så du ikke behøver gå på kompromis med hyggen. Der findes adskillige slags pejse på pejsemarkedet, som du kan boltre dig i afhængig af, hvilken smag du har, og hvilket aftryk du gerne vil sætte på klimaet.
Er du meget miljøbevidst, men elsker stadig den åbne ild, så kan du overveje en biopejs, der er det seneste inden for bæredygtig forbrænding og pejseteknologi. Det er en pejs, du kan have stående hjemme, der udelukkede brænder på bioethanol. Bioethanol er et bæredygtigt og klimavenligt produkt, hvis eneste affaldsstof er en lille smule CO2. I modsætning til gas så er det er mere bæredygtigt valg.
Bioethanol bliver lavet på næsten samme måde som alkohol og stærk sprit. Det er lavet på organiske materialer og stivelse som kartofler, majs og sukkerroer. I modsætning til fossile brændstoffer som gas og olie, så er bioethanol et bæredygtigt materiale, der genbruger nogle af naturens ressourcer. Når du fyrer op for din biopejs, så afgiver bioethanol kun vanddamp og lidt CO2.
Ligesom en gaspejs vil en biopejs hverken behøve skorsten eller anden installeret udluftning. Dog er det en god idé at lufte ud, når man benytter sin biopejs, da åben ild ofte kan suge ilten ud af et lokale. Dog slipper du for alt besværet med aske, røg og sod, så du kan fyre op for biopejsen derhjemme med god samvittighed uden at bekymre dig om rengøringen.
Hvis du vil gå all-in på det bæredygtige hjem, så kan du overveje om ikke en vandpejs er noget for dig. Men hvad er dog det? Vand og pejs, hvordan hænger det sammen? Der er masser af spørgsmål tilknyttet en vandpejs, da det lyder som ren magi.
En vandpejs går også under navnet hybridpejs, fordi den kombiner vand og elektricitet til at skabe illusionen om ild ved at belyse vanddampen, som stiger opad. Det varme, orangegule lys, som bruges til at oplyse vanddampen med, giver illusionen om levende flammer. Når vandet varmes op, afgiver det vanddamp, og det ligner til forveksling ild. Du skal helt tæt på for at se, at det hele bare er en illusion.
En vandpejs er dekorativ, hvilket betyder, at den ikke afgiver ret meget varme. Til gengæld er den særdeles miljøvenlig, da den bare kræver en stikkontakt og lidt strøm for at køre. Hvis du endda kører på grøn strøm, så har du allerede sikret dig, at du gør, hvad du kan gøre for klimaet uden at gå på kompromis med hyggen derhjemme.
På vores hjemmeside kan du finde den pejs, der passer til dig og dit hjem. Uanset om det er indendørs eller udendørs, om den skal være stationær, hænges på væggen eller være transportabel, kan du finde den pejs, der falder lige i din smag. Du kan finde almindelige brændeovne, el-pejse, vandpejse, biopejse og selvfølgelig pejse med gastilslutning.
Uanset hvilket produkt du vælger til dit hjem, garanterer vi, at du får den autentiske pejseoplevelse, som du hungrer efter. Gå på opdagelse i en verden fyldt med hygge, varme og flot, tidløst design og find din pejs i dag.